Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Elérhetőség:
P. Sára Réka
levelezesmenhely.hu
20-3324468
Kampányidőszak:
2016. 11. 24. - 2016. 11. 30.
Adjunk DUPLÁN meleget Karácsonyra!
347 750
Ft
348 000
Ft
5
nap
 
TÁMOGATÓK
158000 Ft Tygertrend.hu
5000 Ft Anonymus
5000 Ft Peták Zsuzsanna
5000 Ft Anonymus
1000 Ft Kormos Lilla
5000 Ft Vajda Júlia
1000 Ft Ábel
133000 Ft Anonymus
2000 Ft Horváth Katalin
10000 Ft Anonymus
5000 Ft Csala Natália
10000 Ft Anonymus
5000 Ft Anonymus
2000 Ft Anonymus
1000 Ft Anonymus
A lista frissítéséhez akár 2 óra is szükséges lehet.
(1 kép)
A kezdeményezés célja

Segítsen Annának, Tamásnak és gyermekeiknek, hogy ezt a karácsonyt meleg és biztonságos lakásban tölthessék! A családnak bejárati ajtóra és fűtőtestekre van szüksége önkormányzati bérlakásukba. A fűtőtestek a meleget hozzák, a bejárati ajtó a biztonságot, és a jó hőszigetelést. Ugyanakkor a jól használható, meleg otthon bérleti díját is jelenti majd Annáéknak, hiszen a beruházás költségeit beszámítják lakbérükbe, így lelakhatják! Vagyis duplán ad, aki számukra ad!

Anna és Tamás (Anna és Tamás választott név, a családtagok személyes okokból igazi nevüket és arcukat nem szeretnék vállalni a gyűjtés során) számára családjuk boldogsága a legfontosabb. Mindkettőjüknek van jövedelme: Tamás közszolgálatban dolgozik, felesége rokkantsági járadékot kap. Két gyermeküket nagy szeretetben nevelik: ők óvodába (4 éves) és iskolába járnak (9 éves). Sok albérletben töltött év után 2015-ben elvesztették addigi lakhatásukat, ám a Menhely Alapítvány segítségével sikerült továbblépniük és elkerülniük a hajléktalanságot: a szociális munkások közreműködésével önkormányzati bérlakást nyertek. Jövedelmük szerényen, éppen hogy elegendő a mindennapokhoz.

Az önkormányzati bérlakás kaucióját és az áramot önerőből és némi segítséggel be tudták fizetni. A hideg közeledtével azonban nagy szükségük van két takarékos, korszerű fűtőberendezésre, és a korábban megrongálódott, így huzatos bejárati ajtó cseréjére is. A beépítések ára a lakásbérletben lelakható – ez különösen izgalmassá teszi az ügyüket!

E két beruházást a beköltözés óta tervezi a család, ám a magas bérleti díj mellett alig tudják a megélhetésük költségeit is fedezni. Fontos számukra, hogy hónapról hónapra egy kevés összeget félre tegyenek – az áramot így tudták visszaköttetni a lakásba, de mindennél jobban vágynak már a saját otthonuk igazi melegére.
Tamás így mondta: „nagyon jó lenne a sok csalódás és rengeteg erőfeszítés után egy igazi Karácsony a családdal”.

...és hogy mire is elegendő ez az összeg?

A Menhely Alapítvány gyűjtésével a berendezések megvásárlásában és beépítésében szeretné támogatni a családot:

2 energiatakarékos fűtőtesttel: 133 000 Ft,
a bejárati ajtóval és beszerelésével: 192 000 Ft,
és az adjukossze.hu oldal fenntartási díjával (22 750 Ft),
mely összesen 347 750 Ft.

A legfontosabb, hogy minden forint a dupláját éri majd a család számára! Ez a beruházás alacsony rezsit, lelakható lakbért, magas hőmérsékletet és igazi jókedvet hoz majd – vagyis az otthon melegét.

Köszönetképpen
  • Minden támogatónkat, aki megadja e-mail címét, fényképes köszönőlevélben értesítünk, amikor elkészül a lakás felszerelése.
     
  • 2.000 forint és feletti adományérték esetén személyre szóló köszönőlevél mellé csatoljuk a gyerekek rajzát családjukról.
     
  • 5.000 forint felett: A fentieken túl meghívunk a Menhely Alapítvány városi sétájára (amit „Lépjen Be a Nappalimba!” címmel közterületen szervezünk meg, tapasztalt túravezetőink segítségével), természetesen ingyenes belépéssel két fő részére.
     
  • 10.000 forint felett: A fentieken túl pontos lakcímre és méretre postázzuk vagy egyeztetett belvárosi találkozóval személyesen adjuk át számodra a Menhely Alapítvány pólóját – mert „nélküled nem megy!


Kérjük add meg az elérhetőségeidet, hogy a köszönetnyilvánítás érdekében felvehessük veled a kapcsolatot!

Társasági adózók számára adókedvezményre jogosító igazolást adhatunk ki, így kérjük, ezügyben e-mailben vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

2017. január 16.
Belefogtunk a következő feladatokba:

Tamásék a karácsonyt biztonságban és melegben tölthették már - ez nagy megnyugvás volt számukra! Azonban a szükséges beruházásokat újra kellett gondolni a szakemberek felmérései után.

Ezek alapján a két fűtőtest helyett egyet vásároltak csak. Kiegészítésére hatékonyabbnak, hosszú távon olcsóbban használható megoldásnak tűnik a meglévő villany cserépkályha felújítása (vezetékek és fűtőszál cseréje). Ezt a beruházást kezdtük el a héten, ami terveik szerint márciusig lezajlik.

Rossz állapotú lakás lévén sok változtatásra kényszerültünk a családdal együtt menet közben. Ezeket folyamatosan megbeszéljük, a Tamásékat segítő szociális munkás kolléga legalább hetente találkozik velük: a következő lépéseket megbeszélik, biztatja őket, támogatja az általuk menedzselt munkálatokat.
Mivel spóroltak a bejárati ajtóval, egy, korábban csak a reményekben megjelenő fejlesztés is létrejöhet majd: a gyerekek szempontjából fontos melegvíz egy bojler beszerzésével elérhetővé válik!

Jó látni, hogy működik a dolog: izgalommal várjuk a következő két hónapot!
 


 

2016. december 20.
Még mindig nagyon örülünk a családdal együtt a gyűjtés gyors eredményének! Köszönjük!

Rögtön "neki is vágtunk" - a régi bejáratnak! :)
Tibor, a kőműves segített most villámgyorsan és nagyon hatékonyan (hamarosan képekkel is mutatjuk az eredményt).
Az új bejárati ajtó a helyére került, javítva lettek a kitört felső ablakok is. Nehéz szavakat találnunk, mennyire jó ez most!
Az első lépés megvan: a jól szigetelő és zárható ajtó készen áll!

Ha pénzadománnyal szeretnéd segíteni a kezdeményezést.

A legutóbbi támogatók:
158000 Ft - Tygertrend.hu
5000 Ft - Anonymus
5000 Ft - Peták Zsuzsanna
5000 Ft - Anonymus
1000 Ft - Kormos Lilla
5000 Ft - Vajda Júlia
1000 Ft - Ábel
További támogatók (8)
 
Tetszik az ötlet? Mondd el barátaidnak is!
 
 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.