Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 
Kedves Adományozóink!
 
A gyerekek 11 körül érkeztek meg a Városligetbe. Végül 18 gyerek és 7 felnőtt tudott eljönni Peréről.
A VIP Limuzin felajánlásának köszönhetően két limuzinban tették meg a Városliget-Parlament-Toldy Gimnázium útvonalat. 
A Toldy Gimnáziumban, az iskolai közösségi szolgálat keretében egy harmadikos osztály szendvicsekkel, süteményekkel várta a pereieket, majd csapatépítő játékokkal próbáltuk közelebb hozni a két, az elején egymástól kissé megriadt csapatot.
Ezután felgyalogoltunk a Várba, ami a napsütésnek köszönhetően teljes pompájában várta a gyerekeket, akik a gimnazisták által szervezett állomásos játékon vehettek részt. Sajnos ezalatt már szinte teljesen besötétedett és ezért lehült a levegő, így kicsit átfagyva, de elindultunk a pesti oldalon található Széchenyi térre, ahonnan egy másik cég, a River Ride felajánlásából már várt minket egy kétéltű busz. Így a gyerekek idegenvezetésben is részesültek, majd a Margit sziget vonalában a busz kétszer is belecsobbant a Dunába. Néhány anyuka nagyon megijedt és a két csobbanás között kiszállt, de szerencsére ez volt a legnagyobb probléma az egész nap során.
A busz visszavitt minket a belvárosba, ahonnan villamossal elmentünk a Művészetek Palotájába. Itt kaptunk vacsorát, majd a Müpa kedvességének köszönhetően fél órával tovább volt nyitva a jég, így a gyerekek egy órán keresztül korcsolyázhattak. Ebben ismét nagy segítséget jelentettek a gimnazisták, illetve az InDaHouse önkéntesek és gyerekeik, akik profi korcsolyásként segíteni tudtak a pereieknek, akiknek most volt életükben először korcsolya a lábán.
Ezután kaptak ajándékokat, magánszemélyektől és cégektől (DM Kft és Magneoton), majd kikísértük őket a buszhoz. 
 
Egy perei anyuka üzeni a támogatóknak:
"Hálásan szeretném megköszönni minden kedves adományozó nagylelkűségét! Önök nélkül gyermekeink egy élményteli nappal lennének most szegényebbek. Kívánok Mindenkinek áldásban gazdag, szeretetteljes, szent karácsonyi ünnepet, és bőségben bővelkedő, új esztendőt!
Mély tisztelettel: Ferencsák Gáborné és a perei szülők."
 
Szintén ő írta a Facebook-on, háromnegyed egykor éjszaka, miután a gyerekek hazaértek:
"Köszönet Minden Támogatónak, Segítőnek, Önkéntesnek!  Éjfélre értek haza a gyerekek, és még mindig mesélnek... Nélkületek ez nem valósulhatott volna meg♥"
 
És az egyik (egyébként viszonylag nehezen bevonható, "nagyon kamasz") perei fiatal üzenete ma reggelről:
"Sya fruzsi hát nem találok szavakat a tegnapi naprol hát nagyon szépen köszönöm nektek nagyon jo volt minden !!"
 
És:
"fu, amikor felmentünk az a kilátás nagyon gyönyörü volt"
 
Végezetül néhány fotó az egyik önkéntesünknek köszönhetően:

 
Az RTL Klub Híradójának riportja az útról:
 
A Hír24 Híradójának riportja:
 
A két cég, illetve egy magánszemély felajánlásának köszönhetően sem programért (kivéve a korcsolyázást), sem a vacsoráért nem kellett fizetnünk, így az adjukössze.hu-n összejött pénz kétharmadát használtuk fel tegnap.

Az így megmaradt összegből a perei programunkhoz szükséges eszközöket szereztük be az elmúlt félév során: társasjátékokat, uzsonnának valót, sporteszközöket.
 
Nagyon hálásak vagyunk az adományokért, melyek lehetővé tették a perei gyerekek budapesti útját!
Köszönjük szépen!

 

 

 

(3 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.