Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

A műhelyek folynak folyamatosan. 

Foci műhelyünk több bajnokságn vett részt, a társasjátékosok is versenyeztek, fellépése volt a zeneműhelynek is:) 

Részletek folyamatosan!

Foci és sport műhely:

Március és április folyamán a focicsapat nagyon keményen edzett és keményen is küzdött. Részt veszünk a baranyai tanodák között zajló football kupában, aminek keretében rendszeresen veszünk részt mérkőzéseken. Az elmúlt két hónapban Oldon és Alsószentmártonban is jártunk. Budapesten is jártunk áprilisban.

Társasjáték

9-en (6 gyerek és 3 kísérő) vágtunk neki a pesti társas és focibajnokságnak, ami a Tanoda Platform és a Norvég Civil Támogatási Alap jóvoltából került megrendezésre. A négy órás odaút során a srácoknak volt részük vonatozásban, metrózásban és villamosozásban is, amit nagyon élveztek. A gyerekek nagy része most járt először Pesten, szóval volt újdonság rendesen.
A versenynek a Regionális Waldorf Gimnázium adott otthont. A megérkezést követő bemelegítő játékok után a srácok feliratkoztak fejenként 2 versenyszámra.
A versenyszámok között volt Gyümi, Kalaha, Nincs Kegyelem, Quoridor, Kamisado. Sajnos a Kalahára és a Kamisadora csak virtuálisan tudtunk felkészülni, de volt amiben így is nagyon szép helyezést értünk el.
Orsós Zoltánt (9) két helyen is első hely illeti: Nincs Kegyelemben és Kalahában.
Kalányos Szintia (10) bejutott a Gyümi döntőbe és ott 4. helyezett lett.
Salai Attila (13) pedig a 2. legjobb Kamisado játékosként végzett.

Minden versenyszám első helyezettje kapott egyet példányt a megnyert játékból, plusz minden résztvevő tanoda egy Splendorral is bővíthette a társaskészletét.

A társasversennyel párhuzamosan a focicsapatunk is sikeresen gazdagodott egy első hellyel és a hozzá tartozó vándorkupával.
Az első helyet Orsós Zoltánnak, Orsós Györgynek, Marton Máriónak, Kovács Bencének és persze az edzőbának, Sudár Zsoltnak köszönhetjük.

Mindent összevetve rengeteg pozitív élménnyel tértünk haza. A visszaúton ki is próbáltuk a megnyert játékokat, a 3 órás vonatút egy szempillantás alatt eltelt.

Mi mentorok pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy gyerekek látták megtérülni a sok közös belefektetett munkát.

Zene műhely

Ismét Pogányban jártunk, de nem a reptér miatt :)
Kedves idős nèniknek és bácsiknak vittünk ismét műsort. Az ovisok már kész zenekarrá alakultak és egy hónapig szorgosan gyakoroltak az eseményre. Volt, aki megtanult egy hosszú verset, volt trombitásunk is, na meg egy rapper, aki Csokonai V. Mihály Reményhez című versét rappelte el. A nénik készültek nekünk ajándékkal, rágcsaval, sütivel.
Ezért egy kis ráadást is nyomtunk :D Nagyon köszönjük az önkenteseinknek a felkészülésben való segítséget, Tárnoky Katának és Csapláros Nikinek. Egy élmény volt. Nyárra ismét készülünk :)

Rajz

Az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai vezetésével havonta egyszer veszünk részt élményfestésben. Az itt elkészült munkákból júniusban kiállítást is rendezünk majd.

Természettudományos foglalkozás

Marika néni sokáig a Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola igazgatónője volt nagyon sokáig. Remek pedagógus, aki felajánlotta nekünk, hogy a gyűjtésünket ő azzal támogatná, hogy szívesen tartana nálunk természettudományos foglalkozást a gyerekeknek. Múlt hét csütrötökön valósult meg ez a remek kísérletezős program, amit mindannyian nagyon élveztünk:)
Köszönjük Marika néni!

Még több kép: www.facebook.com/MenedekPecs

(7 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.