Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Támogatónk, Kedves Résztvevőnk!

 

Azért keresünk ismételten, mert 2016. május 12-én, pénteken megvalósult a Káva Kulturális Műhely és a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola együttműködése,

 

mely a Te adományod nélkül nem jöhetett volna létre!

 

Nem tudjuk elégszer megköszönni, hogy hozzájárultál ahhoz, hogy ezek a gyerekek egy Kávás élménnyel gazdagodjanak; és hogy a Káva azzal gazdagodjon, hogy találkozik egy ilyen lelkes, szeretetteljes és izgalmas közösséggel!

 

Az összegyűjtött 285.000 Ft-ból

-          két drámaórát (egy alsósoknak szóló Tisztás címűt és egy felsősöknek szóló Játszótér címűt);

-          valamint egy pedagógusoknak szóló workshopot valósítottunk meg.

A Káva Kulturális Műhely négy színész-drámatanára utazott Kozármislenyre: Milák Melinda, Patonay Anita, Bori Viktor és Gyombolai Gábor. Így gyakorlatilag a társulat fele részt vehetett a programban, ennek külön örülünk!

 

Patonay Anita, a Káva színész-drámatanára így számolt be az eseményről:

„Egy harmadikos osztálynak a Tisztás című drámaóránkat, és egy hatodikos osztálynak a Játszótér című drámaórát vittük. A Tisztás című történet fókuszában a szabályok betartásáról, illetve be nem tartásáról szóló közös gondolkodás és játék áll. A Játszótér középpontjában pedig a fiatalok található áldozat, áldozati helyzetben való lét vizsgálata áll. Mindegyik drámaórán a gyerekek nagyon aktívak voltak. A drámaórák megtartása után beszélgettünk az osztályfőnökökkel arról, hogy ők milyennek látták a diákjaikat, illetve mi milyennek láttuk őket. A tapasztalatok megosztása nagyon hasznos volt az osztályfőnökök számára, mi pedig színházi pillanatokat vihettünk haza magunkkal pl: a Tisztás című drámaórán az egyik harmadikos kisfiú, nevezzük P.-nek, egy nehéz helyzet ellenére sem árulta el az egyik osztálytársát, még úgy sem, hogy ő büntetést kapott azért, hogy magára vállalta a tettet.”

 

Milák Melinda, aki pedig a Játszótér drámaórát vezette Bori Viktor kollegánkkal, így emlékszik vissza:

 

„Nagyon hangulatos, családias kis településre érkeztünk. Tudtuk, hogy várnak minket, még fotót is kaptunk tőlük:) A Játszótér c. drámaórán részt vevő osztály már drámában jártasságot szerzett az osztályfőnöküktől(Szabolcsi Marcell). Ez érzékelhető is volt a csapaton, aktívan adták magukat a programhoz. A kiscsoportos részeknél hatékonyan együtt tudtak dolgozni és ami nagyon szép volt, hogy színjátszós felelősséggel, egymás munkájára odafigyelve álltak bele a jelenetkészítésbe, amely a drámamunka része volt..Jelen volt az osztályfőnök is és egy érdeklődő szülő is. Örömmel vettük, hogy a program után a tanár kíváncsi volt a tapasztalatainkra, meglátásainkra az osztályával kapcsolatban, szakmai beszélgetést kezdeményezett.

Jó élmény volt ott lenni, kedvesek voltak a vendéglátóink és az iskola igazgatónője is részt vett a workshopon, és mindenképp szeretné, hogy menjünk még, mert lát lehetőséget, hasznosságot abban, ahogy a kollégáival dolgoztunk.”

 

Támogatásod még egyszer nagyon köszönjük. Reméljük, hogy a jövő évadban is lesz lehetőségünk a Janikovszky Éva Általános Iskolában programot megvalósítani.

Külön köszönet illeti Szabolcsi Marcellt, aki az iskola részéről vállalta a kapcsolattartást – nélküle a projekt egyáltalán nem valósulhatott volna meg.

Köszönjük támogatásod, kellemes nyarat kívánunk; szeptemberben pedig ünnepi, 20. évadunk programjaival térünk vissza!

Üdvözlettel,

a Káva csapata

 

 

(6 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.