Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Támogatóink!

 

Köszönjük szépen, hogy támogatásukkal lehetővé tették a perei első Egyből Ketten tábor megvalósulását. 

A táborban ott jártak a hvg.hu újságírói: http://hvg.hu/itthon/20150728_rozsaszin_almok_indahouse_pere

 

Tartalmi beszámoló:

 

A táborban 3 vendég és 16 perei gyerek vett részt, akiknek 10 (7 budapesti, 1 szentendrei, 1 salgótarjáni és 1 perei) önkéntes biztosította a programokat.

 

Minden nap reggel 9 és kb. este 7 között voltak velünk a gyerekek.

 

Az első napon ismerkedős játékokat játszottunk, majd egy perei állomásos játék következett, amiben a perei gyerekek helyismerete segítette a csapatokat, miközben a nem perei résztvevők megismerhették a falut.

 

A második napon kooperatív játékokat játszottunk, délután sorverseny, este pedig tábortűz és szalonnasütés várt a táborozókra, utóbbin sok szülő is résztvett.

 

A harmadik napon délelőttre egy kirándulást terveztünk, de sajnos eltévedtünk, így nem ez lett a legjobban sikerült programunk. Délután egy hernádi pancsolással és egy jól sikerült számháborúval kárpótoltuk a gyerekeket.

 

A negyedik napon újabb állomásos verseny várt a gyerekekre, amiben voltak logikai és ügyességi feladatok, illetve egy kémiai kísérlet is. A nap hátralévő részében az esti Ki mit tud-ra való készülés volt a középpontban. Sajnos a csütörtöki vihar minket is elért, így a Polgármesteri Hivatal udvarán álló színpad helyett a saját termünkben kellett megrendezni a bemutatót. A nehézségek ellenére csodás esténk lett. Sokan eljöttek a faluból és a citerabemutatót, bohóc- és bűvésztrükköket, illetve nép- és cigánytáncot is magába foglaló műsort családi vetélkedő követte, amit a szülők is nagyon élveztek, sokan gyerekkoruk óta nem játszottak annyit, mint aznap este.

 

Az utolsó napon a búcsúzásé volt a főszerep: mindenki kapott egy darabot abból a szimbólikus hálóból, ami a résztvevők között kialakult a tábor során.

 

A tábor célja amellett, hogy a perei gyerekeknek szerettünk volna egy tartalmas hetet biztosítani, az volt, hogy a vendég gyerekek pozitív élményekkel térjenek haza és ezáltal hozzájáruljunk ahhoz, hogy felnőve olyan felnőttekké váljanak, akiknek kedves, személyes emlékeik vannak az ország észak-keleti részéből. A vendég gyerekek közül ketten Izraelben élő, magyar származású, ortodox zsidó gyerekek voltak, így nemcsak nekik, hanem a perei gyerekeknek is sikerült tágítani a világképüket és növelni a toleranciájukat. A gyakorlatban tanulhatták meg, hogy mi az a kipa, a kóser és hogy egy fiúnak is lehet Ariel a neve. Sikerült olyan módon facilitálnunk a két csoport találkozását, hogy semmilyen negatív megnyilvánulás, csúfolás nem történt az öt nap alatt, egyik részről sem.

 

Mind a perei, mind a vendég gyerekek, mind pedig az önkéntesek eufórikus hangulatban zárták az első perei Egyből ketten tábort! Ez nagyrészt a támogatóknak köszönhető, hiszen ha ők nem adják össze a szükséges összeget, akkor a tábor csak álom maradt volna. Az önkéntesek péntek este feldolgozták a tapasztalataikat és már a következő táborokat kezdték megtervezni, egyet az őszi szünetre és kettőt jövő nyárra. Bízunk benne, hogy akkor is számíthatunk majd az adjukössze.hu oldalra és annak felhasználóira!

 

Pénzügyi beszámoló:

Az eredeti ötletünk, hogy a vendég gyerekek befizetéseiből fedezzük az összes táborozó gyerek költségeit, nem sikerült, hiszen csak három vendég gyerekünk volt, ők is az Alapítványunk önkénteseinek rokonai voltak. Ez szerintünk elsősorban szervezési hibák miatt sikerült így, reméljük, jövőre sikerül úgy megszervezni a tábort, hogy több máshonnan érkező gyerek jöjjön.

Idén emiatt a vendéggyerekeken kívül minden költséget (önkéntesek, perei gyerekek és a foglalkozások eszközei) az adjukössze.hu gyűjtésből fedeztünk:

 

Vonatjegy (9 diák és felnőtt önkéntes utazása Budapestről Perére és vissza): 45.170

3 nagy bevásárlás: 79.145

Kisebb bevásárlások (kenyér, tej, alma, csoki, szalvéta, szülinapi meglepetés, stb): 17.465

Ebéd és vacsora: 69.670

Kézműves eszközök: 3.365

Összesen: 214.815

 

Az adjukössze.hu-n összegyűlt pénz: 220.000 forint

Ebből 7% (15.400) és 12.700 az adjukössze.hu szolgáltatásainak ára.

A vendég gyerekek kifizettek 23.000 forintot, így éppen kijöttünk az összegyűlt pénzből.

 

Köszönettel:

Benkő Fruzsina

a tábor vezetője

 
(6 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.