Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Elérhetőség:
Kovács Ivetta
vaneselyvanesely.hu
20-5872380
Kampányidőszak:
2016. 12. 15. - 2016. 12. 21.
Elvira
160 000
Ft
161 000
Ft
6
nap
 
TÁMOGATÓK
5000 Ft Anonymus
5000 Ft Anonymus
2000 Ft Czegő Tünde
100000 Ft Anonymus
2000 Ft Levendel Sára
3000 Ft Anonymus
5000 Ft Anonymus
2000 Ft Bethlenfalvy Ádám
2000 Ft Nika Erika
10000 Ft Anonymus
5000 Ft Anonymus
3000 Ft Dóra Dániel
3000 Ft Bognar Eva
3000 Ft Inez
5000 Ft Anonymus
2000 Ft Anonymus
3000 Ft Anonymus
1000 Ft Anonymus
A lista frissítéséhez akár 2 óra is szükséges lehet.
(3 kép)
A kezdeményezés célja

Elvira 30 éves, gyermekeit egyedül nevelő fiatalasszony. Három kislányával fél éve egy budapesti anyaotthonban él.

A gyermekek után járó juttatásokat részmunkaidős takarítással egészíti ki. Mivel a legkisebb gyerek is már óvodás lett, Elvira szeretne főállású munkát vállalni, ám 8 osztályos végzettségével csak a korábbi takarítói, vagy betanított munkákra van esélye. Elvira szeretne olyan munkát találni, amivel megalapozhatja a család továbblépését, így szeretne elvégezni egy bolti eladói és boltvezetői képzést. Adjuk össze az ehhez szükséges 160 000 Ft-ot!

Elvira egy összetartó, de nagyon szűkös körülmények között élő dunántúli nagycsaládban nőtt fel. Az általános iskola 8 osztályának elvégzése után fel sem merült a továbbtanulás gondolata – azt tette, amit a környezetében a legtöbb lány: fiatalon férjhez ment, gyermekeket szült és nevelt, háztartást vezetett. 2012-ben a jobb munkalehetőségek reményében a család Budapestre költözött, itt Elvira és a párja is el tudtak helyezkedni. 2015-ben férje elvesztette a munkáját, így Elvira lett a családfenntartó. Ezt a helyzetet házasságuk is megsínylette, olyannyira, hogy különköltöztek férjével. Egy keresetből viszont nem tudta fenntartani az addigi albérletüket, így Elvirának nem maradt más lehetősége, minthogy intézménybe költözzön a gyerekekkel. Jelenleg takarítóként dolgozik, de ez bizonytalan, és csak részidős munka. A fiatalasszonyt sok kudarc érte és éri a munkakeresés során alacsony iskolai végzettsége és roma származása miatt. Ő azonban nem adja fel: tudja, hogy olyan szakmára van szüksége, amivel a korábbinál nagyobb biztonságot és magasabb keresetet tudhat a magáénak, jelenleg ugyanis ez a család együtt maradásának és továbblépésének az egyedüli záloga.

Az őt jól ismerő szociális munkás szerint Elvira megbízható, talpraesett fiatalasszony, aki bármit megtenne három gyermekéért és ha lehetőséghez jut, élni tud vele.

A Van Esély Alapítvány ezzel az adománygyűjtéssel szeretne segíteni Elvirának a bolti eladói és boltvezetői tanfolyam elvégzésében.

Élelmiszer, vegyi áru eladó tanfolyam: 59 000 Ft
boltvezetői tanfolyam: 29 500 Ft
vizsgadíjak: 60 000 Ft
az adjukossze.hu oldal fenntartási díja: 11 500 Ft,
összesen: 160 000 Ft.

Köszönetképpen

Az adományozóknak – amennyiben megadják e-mail címüket – személyre szóló köszönő levelet küldünk és rendszeresen beszámolunk Elvira életének fejleményeiről.

10 000 Ft feletti adomány esetén alapítványunk támogatottjainak fotóival díszített könyvjelzőt küldünk ajándékba. Kérjük, az ajándék könyvjelző eljuttatása érdekében a kapcsolatfelvételhez adják meg e-mail címüket.

A program a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával valósul meg.

A fotókat Bihari Ágnes készítette.

A Van Esély Alapítványnál több mint tizenöt éve segítünk hajléktalan embereket abban, hogy megtalálják a saját magukban rejlő lehetőséget, azt a mozgósítható erőforrást, ami képessé teszi őket az életük megváltoztatására. A hajléktalan emberek élethelyzete legtöbbször olyan, mint egy ördöglakat: ránézésre ugyan reménytelenül bonyolult, mégis tudjuk, hogy van megoldás.

A változtatás - akár kisebb, akár nagyobb - mindig nehéz. Éppen ezért a program részeként a Van Esély Alapítvány gondoskodik arról, hogy Elvira az adománygyűjtést követően intenzív szociális munkás támogatást kapjon a céljai megvalósítása érdekében.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy támogatóink követhessék adományaik felhasználását, ezért programjaink eredményeiről a gyűjtést követően beszámolunk itt, illetve megújult weboldalunkon, a www.vanesely.hu oldalon és Facebook oldalunkon is, emellett e-mailen is rendszeresen hírt adunk az adományozóknak arról, hol tart Elvira céljai elérésében.

 

2016. december 22.

Kedves Támogatóink!

Örömmel adunk hírt róla, hogy újabb sikeres adománygyűjtést zártunk: Elvira részére összegyűlt az az összeg, melyből el tudja végezni a bolti eladói és boltvezetői tanfolyamot! Már el is kezdtük a közös munkát Elvirával és szociális munkásával annak érdekében, hogy ne csak a képzést végezze el, de stabil munkahelyet is találjon és sikerüljön gyermekeivel albérletbe költöznie.

Köszönjük minden adományozónknak!

Figyeljétek továbbra is munkánkat és adománygyűjtéseinket itt, a Facebook-on és weboldalunkon: www.vanesely.hu

Ha pénzadománnyal szeretnéd segíteni a kezdeményezést.

A legutóbbi támogatók:
5000 Ft - Anonymus
5000 Ft - Anonymus
2000 Ft - Czegő Tünde
100000 Ft - Anonymus
2000 Ft - Levendel Sára
3000 Ft - Anonymus
5000 Ft - Anonymus
További támogatók (11)
 
Tetszik az ötlet? Mondd el barátaidnak is!
 
 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.