Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Beszámoló 5 napos, intenzív rehabilitációs tábor

2017. augusztus 28.–szeptember 2., Szigetszentmárton, Mártoni Tábor

 

Örömmel értesítjük Kedves Adományozóinkat, hogy sikeresen megvalósult az Építsük fel újra együtt kezdeményezés!

 

Nem a terv szerinti helyen, sokkal szerényebb körülmények között, mégis a táborozók jövőre is Szigetszentmártonban szeretnének a segítségünkkel további fejlődést elérni.

12 főnek segítettünk a nehéz rehabilitálódási folyamatban eligazodni és továbbfejlődni.

A táborban 7 terapeuta és 2 előadó segítette a munkát.

A részletes program:

Augusztus 28. A délutáni érkezést követően elhelyezkedtünk szállásainkon, és a bemutatkozások után részletes eligazítást kaptak a résztvevők.

Augusztus 29. Reggel 9 órakor kezdődött a délelőtti program, ARNI- módszer (Az ARNI több mint 15 éve működik Angliában, egy STROKE túlélők, agyi sérültek számára kifejlesztett, klinikai és egyetemi kutatáson alapuló, funkcionális edzésen, egyéni megküzdési stratégián alapuló, erőfejlesztési, keringés – javító, speciális gyakorlati módszer, technikai tréning rendszer) Kun Aranka terapeuta segítségével. Az ebéd utáni pihenést követően önsegítő csoportterápiás program négy alkalmából az első kezdődött Kocsis Gábor stroke túlélő motivációs tréner, blogger támogatásával. Témák: Mire számítsunk? Pszichés teher, visszaesések, elszigetelődés, félelmek, lassú fejlődés, teljes életbe való visszatérés nehézségei. Régi önmagam?

Augusztus 30. Délelőtt 10 órakor kezdődött a szerdai ARNI módszer, szintén Aranka útmutatásával, aztán Sarkadi Gabriella, stroke túlélő, az alapítvány vezetője folytatta a csoportterápiát. A mai téma önismeret, felelősség-vállalás, önelfogadás volt. Rövid ebéd és pihenés után Sallai Zsuzsa, Visszadobtak előadását hallhatták az egybegyűltek. Miután Zsuzsát 9x élesztették újra ezek után a futásban találta meg a küldetését és futó nagykövetté vált. Az előadás után sem engedtük pihenni a táborozókat, mert Viola Erzsébet zeneterápiás foglalkozása következett.

Augusztus 31-én délelőtt már Peterdi Gabriella és Csuka Erzsébet konduktorok fejlesztették tovább a résztvevők mozgását. Délután pedig Csuka Erzsébet beszédfejlesztést tartott elsősorban az afáziás rehabilitálódni kívánóknak. Aztán ismét Sarkadi Gabriella tartotta az önsegítő csoportterápiát, ezúttal a téma környezettel/világgal való kapcsolat és az önmegvalósítás volt.

Szeptember 1-én szintén Peterdi Gabriella segített a résztvevők mozgásfejlesztésében. Majd ebéd előtt a Bemer terápiáról tartott előadást a magyarországi vállalkozás egyik vezetője, Bodogán Attila. Délután megleptek minket a Corvinus Egyetem hallgatói (akik szintén itt táboroztak): együtt énekeltek a Strokeinfós táborozókkal. Közben zajlott a csoportterápia záró napja, Kocsis Gábor és Sarkadi Gabriella külön-külön, egyenként beszélgetett el az 5 napos rehabilitációs foglalkozás táborozóival. A rehabilitációs tábort közös tortázással zártuk be.

Mindennap, a foglalkozások között masszázst (Giró Máriától) és talpmasszázst (Kun Arankától) kaptak a táborlakók. A tábori étkezés mindenkinek örömére szolgált, a mindennapi mozgás ellenére több kilóval tértünk haza! J Esténként tábortűz és közös éneklés építette a közösséget. Szombaton,  reggeli után, élményekkel telve,  visszatértünk az otthonunkba.

Élménybeszámolók:

"Az 5 nap alatt kivirágoztam! Egésznap foglalkozás, előadás volt, sőt vacsora után tábortűz mellett beszélgettünk, daloltunk. Nagyon jót, számomra sok jót kaptam. Pl. Nem tudom megcsinálni! - azt mondták lépésről lépésre :)" G. A.

"Kaptam: Feloldást a görcsös állapotomból, ami leginkább kezemben hatott, ezért a fizikai görcseim is lazultak. Tudást a magam megismeréséhez és elfogadásához, támogatást ahhoz, Hogyan tovább?" B. M.

"Hogy mit kaptam? Sok új gyakorlatot, amivel kiegészíthetem a megszokottokat. Itt találkozhattam a rég nem látott sorstársakkal, főleg olyan emberekkel, akik a tapasztalataikkal felmérhetetlen segítséget nyújtottak." GY. K.

"Nagyon jól éreztem magam. Sok minden jót hallgattunk, csináltunk, szívtuk magunkba. Annyira jó volt mások történetét hallgatni, tanulni tőlük, barátságot kötni a sorstársakkal. " O. E.

(15 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.