Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

LMBT Történeti Hónap beszámoló

 

A Labrisz Leszbikus Egyesület és a Háttér Társaság 2013 februárjában csatlakozott először a világot átívelő rendezvénysorozat szervezőihez. Az LMBT Történeti Hónap célja, hogy művészeti, kulturális és közéleti eseményeivel segítse az LMBT emberek életének, kultúrájának megismerését, és a történelem (újra) felfedezését. http://www.lmbttortenetihonap.hu/

 

 

2016-ban, immáron IV. alkalommal került megrendezésre az egy hónapos rendezvénysorozat. Az adjuk össze oldalán 2015-ben 250.000 Ft-ot céloztunk meg, az akkor már összegyűlt 99.000 Ft folytatásaként. A megcélzott összeget 52 adományozó segítségével, 16 nap alatt értük el. Ez úton is szeretnénk megköszönni minden adományozónknak a támogatásást.

A támogatást hangosításra, honlap fenntartásra, terembérleti díjak kifizetésére, szállítási költségekre fordítottuk. Adományozóinkat levélben kerestük meg, és postáztuk ki számukra az ajándékokat.

Kampányunkat megjelentettük honlapjainkon, facebook oldalainkon. Cikk jelent meg rólunk a Civil Hírügynökség oldalán: http://civilhirugynokseg.hu/iv-lmbt-torteneti-honap/,  Humen Magazin februári számában (30-31. oldal http://humenonline.hu/humen-magazin/humen-magazin-2016-februar/ ) és bemutattuk programunkat a Civil Rádióban.

2016. január 29-vel indult el az IV. LMBT Történeti Hónap, a megnyitó helyszíne a Művész Mozi volt. A rendezvényt megnyitotta Susan Stryker, amerikai történész, társadalmi nemek szakértő, filmkészítő, író, teoretikus, az LMBT történelem, ezen belül is a transznemű történelem és a queer tudományok elismert kutatója. Az Arizonai Egyetem docense, az LMBT Tanulmányok Intézetének igazgatója. A dán lány című film egyik konzulense. A megnyitót követően, levetítettük „A dán lány” című filmet, melyet a hivatalos bemutatója után egy nappal, ingyen vetítésként tudtunk lejátszani a megnyitóra regisztrálók számára.

Rendezvényük 2016.01.29 – 2016.02.29-ig tartott. Összesen 46 program valósult meg (Budapesten, Pécsett és Debrecenben), melynek megtartására előzetesen pályázhattak szervezetek és magánszemélyek egyaránt: (http://www.lmbttortenetihonap.hu/jovore-ismet-lmbt-torteneti-honap-szervezz-programot-jelentkezz-most). A rendezvény programjaira összesen kb. 2000 fő látogatott el. A programok, napi lebontásban megtalálhatók facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/lmbttortenetihonap/events) honlapunkon, (http://www.lmbttortenetihonap.hu/programok) és programfüzet formájában (http://www.hatter.hu/kiadvanyaink/lmbt-torteneti-honap-2016-programfuzet), melyből idén 1500 példányt nyomtattunk és terítettünk szét több helyszínen. Köszönjük minden programtartónak, hogy jelenlétükkel és programjaikkal ennyire színessé és gazdaggá tették az idei rendezvényt. LMBT Történeti Hónap kampányunkat, a programokon való helyszíni jelenlétet, fényképek készítését, infópultozást 20 önkéntesünk segítette, melyet ez úton is nagyon köszönünk!

 

 

(8 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.