Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Adományozóink!

 

Gabi részére a www.adjukossze.hu oldalon összesen 263 500 forint gyűlt össze arra, hogy lehetősége legyen elvégezni a személy-és vagyonőr tanfolyamot.

Sajnos október folyamán Gabi egészségi állapota megromlott, ezért nem tudta megkezdeni a képzést, melyet programunk során célul tűztünk ki. A kezelések során kiderült, hogy tartós javulás nem várható Gabi egészségi állapotában, ezért szükséges volt annak átgondolása, hogy milyen új irányt találhat, hogy meg tudja őrizni aktivitását, és jövedelemre is szert tehessen.

Alapítványunk végül abban állapodott meg Gabival és szociális munkásával, hogy Gabi egy natúrkozmetikum-készítő tanfolyamot végez el. Ez a tanfolyam azért jó lehetőség, mert új tudásával fizikailag nem túl megterhelő munkát fog tudni végezni, és kapcsolatai által várható, hogy ügyfélkört is fel tud építeni magának.

A Gabit segítő szociális munkás nemcsak vele, hanem az alapítvánnyal is folyamatos kapcsolatban van: havonta beszámolót küld nekünk a program alakulásáról, illetve három alkalmas esetmegbeszélő csoporton vesz részt. Ez a fórum megbízható lehetőséget biztosít a program során felmerülő nehézségek és kérdések megbeszélésére. Programunk nem titkolt módszertani célja az életútközpontú szociális munka elmélyítése, elterjesztése. Ennek egyik sarokpontja, hogy a szociális munkás életút-interjút készít Gabival, ahol feltérképezik azokat a múltbéli mozzanatokat Gabi életében, melyek kapaszkodókat adhatnak az előrelépésben. Ez, tapasztalataink szerint minden esetben előmozdítja a segítők és támogatottjaik kapcsolatát, és a konkrét programok sikerét.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget minden támogatónknak! 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.