Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Az emberi jogi nyári tábor a négy alkalmas emberi jogi képzés, az emberi jogi órák és az Összpont legmotiváltabb diákjait gyűjti össze.

Nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően sikerült összegyűjtenünk azt a pénzt, amely az emberi jogi nyári táborunk összes költségének fedezéséhez szükséges volt. Hatalmas segítség ez nekünk, hiszen nélkülük nem tudtunk volna minden, táborhoz kapcsolódó kiadásunkat kifizetni. Így azonban a szállást, az utazást, az étkeztetést, az eszközök költségét és a gyerekek strandbelépőjét rendezni tudtuk, ezért pedig óriási köszönet jár mindenkinek, aki segített minket az összeg elérésében!

2014 nyarán 70 diákot táboroztattunk Balatonakaliban június 22-28. között. A gyerekeket két turnusban fogadtuk, négy-négy napra. A költségek egy részét a Norvég Civil Alap, másik részét pedig az Adjuk össze adományozói finanszírozták.

A két turnus menetrendje ugyanaz volt: összekovácsolni a különböző helyről érkezett diákokat, kialakítani egy mentorálási rendszert a nagyobbak és kisebbek között, végigvinni egy speciális, szituációs játék-drámajáték-készség-tudás alapú akadályversenyt, létrehozni és bemutatni egy emberi jogi témájú előadást.

A gyerekek mind az akadályversenynél, mind az előadás előkészületeinél különböző csoportokba voltak osztva. Hol házak szerint, hol pedig érdeklődés szerint. Az utóbbinál voltak a „színészek” (ők rakták össze az előadás tartalmát), a „játékosok”(ők voltak az előadás effektjei, az előadás utáni drámajátékok játékmesterei), a „művészek” (ők voltak felelősek a háttérért, a díszletekért), és az „újságírók”(ők készítették a szórólapokat, a dokumentumfilmhez szükséges képeket, filmeket, szövegeket). A mentorálás elváráson felül működött, az előadásokat pedig nagyszámú közönség előtt mutattuk be.

A tábor meglepetése Oláh Gergő, énekes volt, aki mindkét turnussal eltöltött egy délutánt, estét. A vendéget a gyerekek nagy örömmel és rengeteg kérdéssel fogadták, és a diákok által irányított interjúztatás után közösen énekeltünk, táncoltunk.

A táborban töltött napjainkról, a gyerekek és mentorok élményeiről részletes beszámolókat és sok-sok fotót weboldalunkon tettünk közzé.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki tárgyi adományával vagy anyagi hozzájárulásával közreműködött a tábor megvalósításában!

(6 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.