Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Támogatóink!

Mint ahogy Hírlevelünkön keresztül Önök is olvashattak róla, tavaly szeptemberben indított " Hős utca-Kell egy hely" kezdeményezésünk az Önök segítségével tavaly, 2015 november 19-én révbe ért, amikor is mindenki nagy örömére, átadtuk a közösségi teret a helyi gyerekeknek és szülőknek. (A megnyitóról szóló cikk: http://www.10kerkult.hu/kobanya-mindennapok/8-koz-elet/8511-koezoessegi-ter-a-hos-utcaban.html )

Na de álljon itt egy kis rövid beszámoló, mert erről meg jól elfelejtkeztünk a sűrű tennivalók közepette!  Tavaly és idén sem lustálkodtunk, a tavalyi videó álljon itt bizonyítékul! A közösségi tér felújítsa a 15 perctől láthatnak képeket!

Ahogy hírleveleinken keresztül láthatták, közösségi térben azóta is hetente tartunk egy illetve két foglalkozást, illetve szünetek során heti több alkalommal is nyitva vagyunk, mindez természetesen függ attól, hogy önkénteseink, hogyan tudják kapacitásaikat bevetni. 

A közösségi tér helyet ad/adott a pszichodráma csoportjainknak, a szülő csoportjainknak, kézműves, készségfejlesztő foglalkozásainknak, kerámia foglalkozsainknak, egészségnapnak, hős utcai alkotótábornak, Turay Balázs fotóművész killításának, ruhabörzéinknek, közösségi beszélgetéseinknek, illetve önkéntes felkészítő csoportjainknak. Ezen kívül, mivel nagyon híresek lettünk, ezért svéd és holland szociológus és szociális munkás hallgatók jöttek hozzánk tanulmnylátogatásra.

A leromlott lakást 1.297.037 Ft-ból varázsoltuk közösségi térré,  az Önök,  a Norvég Civil Alap, a Törökőri Református Gyülekezet, illetve a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront csoportjának segítségével. 

A lakásban kicseréltük a nyílászárókat, felújítottuk a villany és a vízhálózatot, illetve kicseréltük a lakásban a padlófelületet, (a szobába laminált padlót, a konyhába, fürdőszobába és az előtérbe padlólapot tettünk le.) rengeteget falaztunk, gletteltünk és még sorolhatnánk!

Az Önök által adomnyozott összegből vásároltuk meg többek között a bejárati ajtónkat, a nyílás zárókat (2 ablak, 3 ajtó), szereltettük le a gázvezetékeket (helyette villanyfűtést vezettünk be), vitettük el a törmelékeket. Ezen kívül vásároltunk vízvezetékhez anyagokat, ytong téglát, rengeteg falazó anyagot és kész betont, valamint a padló padlóburkolatokat. 

Állíthatjuk, hogy az Önök segítségével mindez nem sikerülhetett volna!

A közösségi térben készült fotókat elérhetik facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/KonturEgyesulet/photos/?tab=album&album_id=1054117231338174

Kövessék továbbra is figyelemmel honlapunkat ( http://konturegyesulet.weebly.com/hiacuterek.html) hírlevelünket, facebook oldalunkat ( https://www.facebook.com/KonturEgyesulet/ ), hogy első kézből tájékozódhassanak, hogy mi történik abban a közösségi térben, amelyhez Önök is hozzájárultak! smiley

Hamarosan új adjuk összével is jelentkezünk! Cél ezúttal a terápiás jellegű foglalkozásokra való gyűjtés (pszichodráma és szociális cirkusz)! 

Üdvözlettel,

Kontúr Csapata

(6 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.