Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Adományozóink!

 

István részére a www.adjukossze.hu oldalon összesen 161.500 forint gyűlt össze, amiből nem csak az eredetileg tervezett targoncaevezetői jogosítványt szerezte meg, hanem el tudott végezni egy földmunka-gépkezelői OKJ-s tanfolyamot is. Valamennyi vizsgáját sikeresen tette le, alapítványunk pedig biztosítani tudta számára azt, hogy fél éven keresztül szociális munkás segítse őt tervei megvalósításában.

 

István a gyors beiratkozást követően lelkesen látogatta a képzést. Motivációjának és érdeklődésének köszönhetően nem csak elsőre sikerült minden vizsgája, de hatalmas lelkesedése támadt, hogy tovább képezze magát. Így a targoncavezetői képesítés megszerzése után először egy földmunkagép-kezelői tanfolyamot végzett el sikeresen, majd pedig egy két éves villanyszerelői képzést is elkezdett. Mindemellett dolgozik is, és a jobb munkalehetőségeket is intenzíven keresi. A család egyelőre továbbra is intézményben él és takarékoskodik, pénzt tesznek félre, hogy finanszírozni tudjanak egy albérletbe költözést.

 

Istvánnal és szociális munkásával fél éven keresztül együtt dolgoztunk azért, hogy a család tervei valóra válhassanak. A szociális munkás esetvezetési tevékenységét esetmegbeszélő csoporttal segítettük, elkészült Istvánnal az életútinterjú is. A szociális munkás számára olyan sokat jelentett módszereink elsajátítása, hogy azokat meghonosította intézményében is, ahol azóta minden ügyfelükkel készítenek életút interjút, amit felhasználnak az esetmunkában.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget minden támogatónknak! 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.