Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Adományozó!

A Van Esély Alapítvány 2015 februárjában indított közösségi gyűjtést Janinak, hogy el tudjon végezni egy targoncakezelői tanfolyamot. Február 27-e és március 9-e között Ön is támogatta pénzadománnyal őt és hozzájárult az adjukossze.hu oldalon ahhoz, hogy Jani tervei valóra válhassanak.

Sajnálattal értesítjük Önt, hogy Jani egészségi állapota nagyon megromlott és a nyár folyamán kórházba került. Néhány hetes kezelés után egy rehabilitációs intézménybe költözött, ahol előre láthatólag évekig fog lakni. Az intézmény helye és működési rendje, valamint Jani egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy Jani elvégezze a targoncavezetői tanfolyamot, ezért lemondott Van Esély-es programja megvalósításáról.

Ez úton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Jani számára összegyűjtött összeget (148 400 Ft), melyet eddig bankszámlánkon őriztük és egy kis hányadát Lajos támogatottunk részére adtuk át (22 000 Ft), 2017. tavasza folyamán felhasználjuk egy másik hajléktalan ember sorsának jobbra fordítása érdekében

Róbert 64 éves, élete hullámhegyekkel és völgyekkel volt tele. Munkáját és lakhatását egészségi állapota drasztikus megromlása miatt veszítette el, több stroke-ot is kapott az elmúlt 10 évben. Szerencsére azóta szinte teljesen felépült, de önkormányzati bérlakását fizetésképtelensége miatt elveszítette. 2016. március óta egy hajléktalan emberek számra fenntartott átmeneti szálló lakója. Jövedelme rendkívül alacsony, 28 500 Ft-os öregségi nyugdíjat kap, ebből közel 10 000 Ft szállódíjat fizet, a maradék, rendkívül kevés pénzből próbálja megélhetését fedezni. Anyagi helyzete és így sorsa is csak akkor fordulhatna jobbra, ha nyugdíját munkajövedelemmel tudná kiegészíteni. Jó eséllyel tudna portás munkát végezni, de ehhez vagyonőri végzettségre van szüksége.

A Van Esély Alapítvány 114 600 Ft támogatást nyújt Róbertnek, hogy el tudja végezni a személyi-és vagyonőr tanfolyamot. Ez az összeg a képzés elvégzésének valamennyi költségét és a vagyonőri igazolvány kiállításának díját is fedezi. A támogatási összeg forrását a korábban Jani számára összegyűlt adományok jelentik. Emellett pályázati forrásból díjazást nyújtunk Róbert szociális munkása számára, aki módszertani támogatásunk mellett végzi az esetkezelési, változásmenedzselési feladatokat.

Csatoltunk egy fotót is Róbertről.

A Van Esély Alapítvány 15 éve folyamatosan dolgozik hajléktalan támogatottjaival és szociális munkásaikkal. Jelenleg további adománygyűjtéseket tervezünk. A sikeres adománygyűjtéssel eddig sem, ezután sem érnek véget programjaink. Sőt, a lényeg mindig az adománygyűjtések után kezdődik: a sikeres gyűjtéseket követő fél évben minden esetben intenzív szociális munka kezdődik, annak érdekében, hogy azok az emberek, akik bizalmat kaptak az adományozóktól, valóban képesek legyenek elérni a kitűzött céljaikat. A változtatás soha és senkinek sem könnyű! Támogatottjaink ráadásul olyan emberek közül kerülnek ki, akiknek az élete sok csalódással, kirekesztéssel és más hátrányokkal van megterhelve. Nem elég, ha pénzt kapnak egy tanfolyamra, vagy egy olyan munkaeszközre, amellyel pénzt kereshetnek. Személyes segítőre, mentorra van szükségük ahhoz, hogy végig is járják azt az utat, ami a helyzetük javulásához vezet. A gyűjtések alatt, után eddig is folytak ezek a háttérmunkák és a segítőink komoly és szakszerű szociális munkát végeztek, végeznek annak érdekében, hogy a változási folyamatok valóban végbemenjenek. Ennek egyik legfontosabb eleme annak a bizalmi kapcsolatnak a felépítése, amelynek keretében a segítő, mint egy „edző”, képes végig menedzselni a gyűjtés utáni időszakot és jelen lenni, továbblendíteni a támogatottjainkat a holtponton, ha erre szükség mutatkozik. Ők odafigyelnek és segítenek akkor, amikor a támogatottunk esetleg hitehagyottá válik a saját sikerességében. Kivel ne fordult volna elő ilyesmi? Aki megjárta a hajléktalanság mélységeit, annál mindez még sokkal nehezebb. A gyűjtésekben megfogalmazott célok megvalósulásához a segítőink a háttérből nagyban hozzájárulnak. A segítők intenzív munkájának honoráriumaként alapítványunk minden esetben havi 10 000 Ft-os díjazást biztosít. A segítőknek rendszeres, napi kapcsolatban kell lenniük az ügyfeleikkel, akikkel életút interjút is készítenek (ilyen interjúk találhatók itt: http://vanesely.hu/forum2.html)havonta írásos helyzetjelentést kell küldeniük az alapítványunknak, és részt kell venniük az általunk szervezett három megbeszélésen, amelynek keretében részletekbe menően elemezzük a támogatottunk életének aktuális helyzetét, nehézségeit, a program megvalósulásának kockázatait, de főleg azt, hogy ezek hogyan kerülhetők el.

Köszönjük, hogy támogatta munkánkat és a hajléktalan emberek életének jobbra fordulását!

Üdvözlettel a Van Esély Alapítvány nevében:

Kovács Ivetta

ügyvezető

(2 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.