Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Nemadomfel tábor 2016

A 2016-os integrált Nemadomfel tábort 2016-ban tizedik alkalommal rendezhettük meg. A már hagyománnyá vált integrált tábor 2016 nyarán is fantasztikusan sikerült. Csapatunk több, mint 200 fővel táborozott egy héten át Debrecenben, a Dorcas Kempingben.

A tábor résztvevői között voltak sérültséggel élő fiatalok, mélyszegénységben élő gyermekek Borsod megyéből (Szendrőlád és Martonyi) és Pándról, önkéntesek és az Alapítvány dolgozói.

A programok rendkívül változatosak voltak. A tábor elején csapatokat hoztunk létre. A csapatoknak nevet kellett választaniuk és zászlót kellett készíteniük. Délelőttönként a táborozók ezekben a csapatokban gyakoroltak egy kisfilmre, amit a tábor utolsó napjaiban forgattunk le.

Alapítványunk többek között a művészetek segítségével hozza egymáshoz közelebb a különböző társadalmi háttérből és élethelyzetből érkező csoportokat, ezért a táborunkat 2016-ban az alkotásra építettük. Olyan produkciót kerestünk a táborra, amibe mindenki bevonható fogyatékosságától, életkorától, nemétől függetlenül.

Egy mostanában nagyon népszerű módszerrel forgattuk kisfilmet, amelyet szünet nélkül vettünk fel, vágás és utómunka nélkül. A táborozókat 15 integrált csapatba osztottuk és kijelöltünk számukra egy csoportvezetőt. Öt délelőttön keresztül ötletelhettek, próbálhattak a csapatok, hogy az ő jelenetükben mit fognak eljátszani. Szívderítő volt látni, hogy mindenki megtalálta a saját helyét ebben a filmben, mindenki élvezte a próbákat is, nagyon jó csapatokat kovácsolt az alkotás. A hatodik délelőttön volt a forgatás. Mindenki saját készítésű jelmezekkel és kellékekkel készült a videóhoz. Egyetlen próba után forgattuk le az elkészült művet és tökéletes lett. Nagyon összehangolt csapatmunkának lehettünk szemtanúi a felvétel alatt.

A táborban ezen a projekten kívül rengeteget játszottunk, sportoltunk, táncoltunk, énekeltünk, rajzoltunk, festettünk, ismerkedtünk egymással, beszélgettünk. Sorversenyeket és olimpiát szerveztünk, valamint egyik nap kimentünk Debrecen városába mind a kétszázan és megtekintettük a Virágkarnevált.

Már szokássá vált, hogy minden táborra készítünk egy táborindulót, amelyet egész táborban éneklünk és hallgatunk. Ebben a táborban ezt tovább gondolva egy klipet is forgattunk a táborban az indulóhoz. Egy héten keresztül vettünk fel jeleneteket hozzá, majd utolsó nap leültünk és a klipet, illetve a vágás nélküli videót is megnéztük.

Fantasztikus érzés volt, hogy össze tudtuk hozni ezt a kétszáz embert, akik különböző városokból, különböző sérültséggel, különböző anyagi és szociális háttérrel érkeztek oda, akik egy igazi csapattá formálódtak azon a héten, akik között örök barátságok szövődtek, és akik máshol valószínűleg sosem találkoztak volna.

 

Az elkészült videók linkjei:

 

1) Vágás nélküli videó, csapatmunka

 

https://www.youtube.com/watch?v=cTppW67FvrQ&t=16s

 

2) Hozzád tartozom, táborinduló, videóklip:

 

https://www.youtube.com/watch?v=a3kDFQvEnXE 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.