Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Elérhetőség:
Ballai Anna Mária
elnok.szegedvakokgmail.com
70-3386694
Kampányidőszak:
2015. 08. 05. - 2015. 08. 24.
Szemtelen túra Somogyországban
90 000
Ft
90 000
Ft
18
nap
 
TÁMOGATÓK
15000 Ft Anonymus
5000 Ft Anonymus
50000 Ft Anonim
2000 Ft V. Gábor
10000 Ft Vaskóné Kiss Éva
1000 Ft Anonymus
2000 Ft Anonymus
4000 Ft V. Gábor
1000 Ft Anonymus
A lista frissítéséhez akár 2 óra is szükséges lehet.
(9 kép)
A kezdeményezés célja

Látássérültek kirándulása

Amikor szép élményekkel gazdagodva térünk haza egy kirándulásról, azt mondjuk: láttam templomot, megnéztem a múzeumok kiállításait, vagy éppen gyönyörködtem a naplementében. A vak és gyengénlátó emberekkel közösen kirándulva mást is megláthatunk! Ők azt mondják: éreztem a napfény simogatását, hallgattam egy templom nagyságának hangjait, vagy elbűvölt egy mező illata.

Ezért szervezünk évente közösen kirándulást látássérült személyek és jól látó kísérőik számára, hogy megtanuljunk együtt látni. A vak és gyengénlátó emberek sokszor elszigetelődnek, nehezen mozdulnak ki otthonról. Látó barátaik, kísérőik vagy családtagjaik segítségével van lehetőségük épített környezetünkkel, kulturális örökségünkkel, és a természet csodáival ismerkedni. Akik viszont eddig csak a szemüket használták arra, hogy felfedezzék a világot, most megtanulják azt egy kicsit máshogyan is érzékelni.

Segítségeddel egy három napos kirándulást valósítunk meg, amelyen lesz múzeumlátogatás, városnézés és túra az Arborétumba. A részvételi díj – 18000 Ft – sokak számára igen megterhelő, és mi nem szeretnénk, hogy valaki ezért ne jöjjön velünk. Támogasd a látássérült embereket, hogy nehéz anyagi körülményeik ellenére is részük lehessen egy igazán szép élményben, és megismerhessék Kaposvárt és környékét.

Egyesületünk évente szervez ilyen kirándulásokat általában 30-40 fő részvételével. Van, akinek ez az egyetlen lehetősége, hogy kimozduljon otthonról, és új tájakkal ismerkedhessen meg. Az ép szemű kísérők pedig segítségnyújtásukért cserébe új látásmódot tanulhatnak, s nem utolsó sorban új barátságokra tehetnek szert.

Köszönetképpen

Támogatóinkról megemlékezünk honlapunkon, és

  • 5000 forint alatti adományozóinknak e-mailben küldünk fotót a kirándulásról
  • 5000 forintnál magasabb összeggel támogató adományozóinkank elkészítjük Braille névjegyét és egy személyre szóló fotót a kirándulásról 
  • 10000 forintnál magasabb összeget felajánló adományozóinkat szívesen várjuk Szegeden egy "vakmasszázs"-ra (előre egyeztetett időpontban)
  • illetve a kiemelkedő összeggel támogatókat pedig egy az egyesületünk logójával és a kezdeményezés mottójával ellátott mappát adunk 
  • és minden kedves adományozót szeretettel várunk rendezvényeinkre, melyekről leginkább a facebook oldalunkról értesülhetnek.

Egyesületünk a Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából rendezett megyei szintű rendezvényén több elismerő oklevelet, illetve egy emlékplakettet adományoz egy olyan személynek, vagy szervezetnek, aki kiemelkedően sokat tett a Csongrád megyei látássérültekért. Erről bővebben honlapunkon a Dr Jáksó László Emlékplakett menüpontban olvashatnak: http://vagycsome.hu/dr-jakso-laszlo-emlekplakett


 

 

Ha pénzadománnyal szeretnéd segíteni a kezdeményezést.

A legutóbbi támogatók:
15000 Ft - Anonymus
5000 Ft - Anonymus
50000 Ft - Anonim
2000 Ft - V. Gábor
10000 Ft - Vaskóné Kiss Éva
1000 Ft - Anonymus
2000 Ft - Anonymus
További támogatók (2)
Ha szeretnél önkéntesnek jelentkezni és munkáddal segíteni a kezdeményezést.
Tetszik az ötlet? Mondd el barátaidnak is!
 
 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.