Főmenü

Fenntartja a NIOK.
 

Kedves Támogatóink, Érdeklődők!

Nagylelkű segítségüknek köszönhetően, idén második alkalommal sikerült megrendeznünk a 3D nyomtatásról szóló táborunkat, idén Kecskeméten. A közösen eltöltött időt mindenki nagyon élvezte, sokat tanultunk, sokat játszottunk, és még többet nevettünk. Mindenki életre szóló élményekkel tért haza.

A tábor során először közösen megtanultuk az alapvető tervezői lépéseket. Ebben a korábbi évben csatlakozott fiatalok voltak a segítségünkre, ők vezették be a 3D tervezés világába a társaikat. A megtervezett tárgyakat 3D nyomtatók segítségével ki is nyomtattuk.

Az alapvető tervezési lépések elsajátítása után egy közös projekt részeként egy 3D társasjátékot terveztünk. A játék három szintes volt, 108 mezővel. A szintek között lépcsőkön és létrákon keresztül lehetett felfelé haladni. Az sem érezhette magát biztonságban aki már feljutott egy emeletet, mert különböző akadályok nehezítették az előrehaladását, illetve különböző csapóajtókon keresztül visszaeshetett az előző szintre. A játék előnye, hogy szétszerelhető így egyrészről könnyen szállítható, másrészről mivel a mezőket véletlenszerűen helyezzük be, így minden forduló más és más. Ha valakinek egy új ötlete támad, elég csak megrajzolnia és kinyomtatnia az új mezőt és már használhatjuk is.

Mezőkből rengeteg féle volt például mosolygós újradobhatsz, lépj vissza tízet, vagy egy csúzli ami visszajutatott minket az adott szint elejére. Miután minden elkészült a tábor záró estéjén éjszakába nyúlóan játszottunk vele. A program a tábor után is folytatódik, szeptembertől minden héten találkozunk a résztvevőkkel az Útilapu Hálózat irodájában és együtt folytatjuk a közös tervezést és közös tanulást.

Köszönjük a nagylelkű támogatást mely segítségével a tábor létrejöhetett!

(8 kép)


 

Az adjukossze.hu fejlesztője az ExpertWEB Informatikai Kft.