Csemetekert Közösség Alapítvány


A Csemetekert Közösség Alapítványt azért hoztuk létre, hogy támogassuk az immár 10 éve működő Piliscsabai Tanoda munkáját. A Tanoda hátrányos helyzetű gyermekek számára szervez délutáni foglalkozásokat, amelyek célja a tantárgyi felkészítés mellett a gyermekek szociális készségeinek fejlesztése, egy megtartó és támogató közeg biztosítása és a tanulók esélynövelése. Támogatók bevonásával szeretnénk elérni, hogy a lehető legtöbb hátrányos helyzetű gyermekhez és családhoz eljussunk, és tevékenységeinket bővítve átfogó és professzionális, az egyéni igényeket szem előtt tartó szolgáltatást nyújtsunk a térségben.

Adószám:
19354462-1-13


  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Csemetekert Közösség Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Csemetekert Közösség

Szervezet adószáma:
19354462-1-13

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/piliscsabaitanoda

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707110-21469635-________

A szervezet telefonszáma:
+36 307848161

A szervezet címe:
2081 Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky út 44

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

2023. februájában jegyezték be alapítványunkat, azóta számos porgramot sikerült megvalósítanunk.

A Piliscsabai Tanoda 10 éves születésnapi ünnepsége
Fontos eseménye volt az évnek az általunk támogatott tanoda 10 éves születésnapi rendezvénye 2023 szeptemberében. Az ünnep emlékezetes közösségi élményt nyújtott tanodásoknak és érdeklődőknek egyaránt. Erősítette a tanodás közösségben az összetartozás érzését, és a településen élők szélesebb körben is megismerhették a munkánkat.

Nyári tábor
Pályázati forrásokkal és emberi erőforással hozzájárultunk a Piliscsabai Tanodába járó gyerekek 3 napos nyári táborának létrejöttéhez. Az együtt töltött idő alatt a szociális kompetenciafejlesztés mellett megvalósultak sport- és kulturális programok, amelyekben a gyerekek életre szóló élményekben gazdagodtak. 2024-ben alapítvány forrásteremtő munkájának köszönhetően 4 napos nyári táborba tudjuk elvinni a gyerekeket.

Adománygyűjtés és adományozás
Jótékonysági főzéseket tartottunk a Szimpla Kertben, amiből hátrányos helyzetű családokat és a tanoda működését támogattunk. 2023 augusztusában közösségi adománygyűjtő kampányt folytattunk nagykövetek bevonásával, az itt összegyűlt összeget a Tanoda születésnapi rendezvényére fordítottunk.

Ruhavásár
Évente két jótékonysági ruhavásárt szervezünk, amelyek során teret adtunk a különböző társadalmi háttérrel rendelkező emberek találkozására is. A ruhavásárok adományos jellegükből kifolyólag támogatják a hátrányos helyzetű családokat, ezzel együtt mindenkinek megadják a lehetőséget arra, hogy egy számukra megfelelő összeggel támogassák a Tanodát.

Önkéntesek, gyakornok fogadása
Önkéntesek nélkül félkarú óriások vagyunk, rengeteg tudást, tapasztalatot és lendületet hoznak a Tanoda életébe. Önkénteseink a gyerekfoglalkozásokon kívül a forrásteremtési munkából is kiveszik részüket.

A Piliscsabai Tanoda működésének általános támogatása
Irodaszerek, élelmiszerek, valamint tisztítószerek vásárlásával járulunk hozzá a tanoda mindennapos munkájának biztosításához.

Szervezetfejlesztés
Fontosnak tartjuk, hogy jól körülhatárolt vízióval, misszióval és célokkal rendelkezve tudatosan működjünk. Ennek érdekében 2023 és 2024 tavaszán is kétnapos szervezetfejlesztési folyamatot szerveztünk a Tanoda munkatársainak és önkénteseinek.

Mire gyűjt:

A Piliscsabai Tanoda működésének egyik alapelve a közösségiség. Azonban egyéni figyelemre is mindenkinek szüksége van. A Csemetekert Közösség Alapítvány szeretné elindítani 2024. szeptemberében a Piliscsabai Tanoda mentorprogramját. A program lehetőséget adna arra, hogy a tanodás gyermekeket egy mentor a tanulmányaiban és a személyes életében is egyénileg támogassa, fejlessze.

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Benned a létra - Mentorprogram a Piliscsabai Tanodában

Csemetekert Közösség

Egyéni figyelemre és törődésre mindenkinek szüksége van. Támogasd te is a Piliscsabai Tanoda új mentorprogramját, hogy a tanodás gyerekekkel egyénileg is foglalkozhassunk!

63% 510.333 Ft összegyűlt
800.000 Ft-ból
még 26 nap
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.